10 Parmak Klavye Nasıl Kullanılır?

09-08-2023 10:44
10 Parmak Klavye Nasıl Kullanılır?

Hızlı yazı yazmak isteyenlerin 10 parmak klavye kullanması şarttır. Özellikle metin hazırlamak, duruşma salonlarında yazı yazmak ya da senaryo yazma işi ile uğraşan kişilerin on parmak klavye kullanması işi hızlandıracak önemli avantajlar taşır. Ancak 10 parmak yazma çok da kolay bir iş değildir.

Bunun için özel eğitimler veren kuruluşlar bulunur. Son dönemlerde internet üzerinden de on parmak klavye çalışması yapan internet siteleri bulunuyor. Bu sitelerden kaliteli bilgi edinebiliyor. Hızlı yazı yazma tekniklerini doğru bir adresten öğrenmek, kişilerin bu konuyu tam anlamıyla kavramasını da sağlıyor. Bu nedenle on parmak klavye kursu edinirken kurs merkezlerinin profesyonel bir yapıya sahip olmasına da dikkat etmek gerekiyor.

10 Parmak Klavye Nedir?

Bilgisayar üzerinde hızlı yazı yazma tekniği denildiğinde ilk akla gelen seçenek 10 parmak klavye kursu çalışmalarıdır. On parmak ile yazılan yazılar her zaman için çok daha hızlı olacaktır. Özellikle adliyelerde duruşma salonlarında zabıt kâtiplerinin on parmak klavye kullandıkları görülür. Bu sistem ile hızlı yazmak mümkündür. Ancak bu sistemi uygulamak çok da kolay değildir. 10 parmak çalışma kişiyi hızlı yazı yazma konusunda başarılı hale getirir. Bu bakımdan yazı yazma işini sürekli olarak yapan kişilerin kaliteli bir on parmak klavye kursu desteği alması büyük bir önem taşır.

10 Parmak Klavye Nasıl Öğrenilir?

Ülkemizde bilgisayar kullanıcılarının kullanmış olduğu klavye seçenekleri iki çeşit olarak karşımıza çıkıyor. Q klavye ve F klavye olarak kullanılan klavyelerde hızlı yazı yazmak için Q klavye 10 parmak çalışması yapılabildiği gibi f klavye on parmak çalışması da yapılabiliyor. F klavye 10 parmak ve Q klavye 10 parmak çalışması yapıldığında yazılması gereken metin çok daha hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Böylelikle zamandan tasarruf edilmiş oluyor.

10 parmak klavye çalışması yapmak ve alıştırmalar yapmak kişilerin ortaya çıkaracakları metni en kısa sürede yazmalarını sağlıyor. Bu yazı tekniğini öğrenmek isteyenler için kurslar ve online kurs imkanları bulunuyor. Bu kurslara katılan kişiler on parmak yazı yazma konusunda hem hızlanmış hem de profesyonel hale gelmiş oluyor.

Tavsiye Eğitim : 10 Parmak Klavye Eğitimi

10 Parmak Klavye Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

On parmak klavye kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktayı parmakların klavyedeki tuşlar üzerine doğru yerleştirilmesi oluşturuyor. Klavyedeki tuşlara doğru yerleştirilen parmaklar herhangi bir şekilde yanlış bir tuşa basmıyor. Aynı zamanda parmaklardaki esneklik ve hızlı hareket etme kabiliyeti de 10 parmak alıştırma seçeneklerinin de daha kolay hale gelmesini sağlıyor. Hızlı klavye kullanmak isteyenlerin klavye üzerine parmaklarını doğru yerleştirmeleri hızlı yazı yazmaları için etkili oluyor.

10 Parmak Klavye Kullanmanın Faydaları

F klavyede hızlı yazma ve Q klavye hızlı yazma tekniklerini öğrenmek ve bu profesyonel gücü elde tutabilmek için kaliteli bir kurumdan destek almak şarttır. Son dönemlerde bu kurslar internet ortamından da sorunsuz bir şekilde veriliyor. Q klavyede 10 parmak nasıl yazılır konusunda bu adreslerde cevaplarda bulunuyor.  Q klavyede hızlı yazma teknikleri bu kurslarda öğretilen bilgileri oluşturuyor. Q ve F klavyede 10 parmak yazmak isteyen kişilerin bu kurslardan destek alması işlerini de rahat bir şekilde halletmelerini sağlıyor. Klavyede yazı yazmak herkes için basit görülse de on parmak olarak yazı yazmak çok da kolay değildir. Parmakların hareketli olması ve aynı zamanda bu anlamda yetenekli olması kişilere kolaylık oluşturur. Klavyede on parmak yazı yazmak kişileri birçok iş konusunda başarılı hale getirecektir. Aynı zamanda kişiler bir iş başvurusu yaptıklarında on parmak klavye kullandıklarını söylemeleri hızlı iş almaları konusunda da etki sağlar.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.