Bilişim Sektöründe Kariyer İmkanları Nelerdir?

16-03-2023 17:01
Bilişim Sektöründe Kariyer İmkanları Nelerdir?

Bilgi teknolojileri ve bilişim alanlarında kariyer konusu son dönemlerin en popüler konusu olmuştur. İngilizce tabiri ile IT esası bilgi teknolojileri her alanda olduğu gibi hayatımızda sürekli karşımıza çıkabilir. Otomotiv, kamu, üniversitelerde bilimsel araştırmaları gibi BT faaliyetleri hayatımızın her bölümünde karşımıza çıkıyor. BT alanı hakkında kariyer imkanı ve geleceği konusunda sorulan sorulara kısa bir cevap ile karşılık verilebilir.

Son 20 yıla göre dijitalleşen dünyada BT alanında oldukça çeşitli konulara sahip ve günümüzde de gelecekte de kariyer imkanı olacaktır. Online alışveriş, sosyal medya, uzaktan online çalışma gibi örnekler ile bilgi teknolojileri hakkında kullanıcı gözünden hangi durumda olduğu gayet anlaşılabilir. Konuya bir de devlet kurumları, kurumsal firmalar, bilimsel araştırmalar vb. tarafından bakıldığı zaman sektörün önemi daha net anlaşılır hale geliyor. 

BT Alanında Kariyer Nasıl Yapılabilir ?

Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişmektedir. Lakin BT ile yolu hiç kesişmemiş bir kişinin durumu ile yazılım hakkında bilgiye sahip olup zamanında eğitim almış kişinin durumları farklı olacaktır. Ama şunu belirtmekte fayda var ki BT kariyeri yapmak istiyorsanız ve kararınızda oldukça kararlı iseniz size uygun kariyer bulabilirsiniz tabi ki bir şeyler öğrenme isteğiniz varsa. Özellikle vurgulamak gerekirse bireysel olarak eğitim alıp bir kariyer planı oluşturmak yeterli olmayacaktır. Elinizden geldiğince bu işte deneyimi olan bir kişi ile çalışabilir veya staj imkanlarınızı değerlendirip araştırma yapmanız gerekmektedir.

Dikkatinizi çekebilir >> Kurumsal Eğitimler

BT Alanında Üniversite Mezunu Olmak Gerekli mi?

BT’de bazı alanlarda ciddi bir öğrenim birikimi gerekirken bazı alanlarında 4 veya 7 aylık bir eğitim süreci ile iş dünyasına atılabilirsiniz. Tabii dijital çağda olmamızın kolaylıklarından birisi de eğitimlerin internetten olmasıdır. Eğitimleri ücretli veya ücretsiz olarak bulabilirsiniz. Eğer yabancı dil biliyorsanız ve yabancı kaynaklı eğitim sitelerinden veya yabancı hocalarından da eğitim alabilirsiniz. Hindistan bu konuda çok fazla içerik, eğitim üretmektedir. BT alanında da çok donanımlı kişiler yetiştirmişlerdir. Hintli eğitimcilerden de eğitim alabilirsiniz. Ancak yabancı dil yeterli değilse Türkçe kaynaklar sizi temel olarak donanımlı bir hale getirecektir. 

BT Alanında Yabancı Dil Ne Kadar Önemli?

Dijital bir çağda olduğumuzdan dolayı İngilizce BT alanında da önemli bir yere sahiptir. Firmalar gelişmelere daha hızlı ayak uydurabilmek için ve anında reaksiyon gösterebilecek kişilerin iyi ingilizce bilmelerini isterler. Şimdiki zamanda uzaktan çalışmayla iş bulup BT alanında kariyerinizi güzel bir şekilde ilerletebilirsiniz. Ama bunun içinde yine yabancı dil gerekecektir. Çünkü ilerlediğiniz zaman almanız gereken eğitimlerin çoğu ingilizce dilinde olmaktadır. Yabancı dil birikiminiz varsa eğer bir çok eğitime daha rahat ulaşabilir ve kendinizi daha iyi geliştirebilirsiniz. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.