Excel

01-03-2022 12:38
Excel

Excel Nedir?

Bilgisayarlar günümüzde hem özel hayatlarımızın hem de çalışma hayatlarımızın olmazsa olmazı olmuş durumda. Özellikle çalışma hayatımızı çok kolaylaştırdığı tartışılmaz bir gerçek. Geçmişte el yordamıyla saatlerce sürebilen bir iş artık bilgisayar ortamında dakikalarla ifade edilen zaman birimlerinde çözüme ulaştırılabiliyor. Zaman kaybının önüne geçerken olası hatalarında büyük kısmı engellenmiş oluyor. Bu yolla üretilen raporlar daha sağlam verilere dayanıyor, çok daha anlaşılır ve ulaşımı kolay oluyor. Hal böyle olunca excel iş hayatının ayrılmaz bir parçası oluyor.

Peki bizler işimizi bu denli kolaylaştıran bilgisayar programlarını ne kadar verimli kullanabiliyoruz?  Örneğin pek çok kullanıcı ofis programlarını iyi kullandığını düşünüyor. Ancak bu kullanıcılardan pek azı ofis programlarını layıkıyla biliyor ve kullanabiliyor. İş hayatının olmazsa olmaz bilgisayar programlarının başında ise excel gelmekte. Excel, iş hayatımızda pek çok bakımdan işlerimizi kolaylaştıran, zaman ve enerji kaybını önleyen önemli bir görev ediniyor. Ancak bizler excel konusunda çoğunlukla sınırlı bilgilerle yetiniyoruz. Oysa ki doğru bilgilerle bazen saatlerce süren bir işi çok kısa sürede hatasız bir şekilde bitirebilmek mümkün. Raporlama ve proje geliştirme gibi vakit ve enerji alıcı konuları pratik bir şekilde çözebilmek için excel programını verimli bir biçimde kullanmak şart. Bu sebeple excel eğitimi ücretsiz ya da ücretli olarak pek çok platform üzerinde verilmekte. Ama her konuda olduğu gibi bu konuda da eğitimin kalitesi büyük önem taşıyor.

İleri  Seviye  Nedir ?

Bu program ile  pek çok formül kullanabilir ve bu formüllerle matristablolar yapabilirsiniz. Özet tablolar hazırlayarak raporlama ihtiyacınızı kısa sürede karşılayabilirsiniz. Yine excel programına dahil olan veri analizi araçlarını kullanarak elinizde bulunan verilere dair pek çok raporlama hazırlayabilirsiniz. Üstelik tüm bunları çok kısa sürelerde yaparak iş veriminizi arttırabilirsiniz. İleri excel formüller ile zamanınızı ve enerjinizi alan pek çok işiniz kolaylaşmış olacak.

Eğitimi

İleri derece excel eğitimi için size farklı alternatifler sunulacaktır. Öncelikle ihtiyacınızı belirlemeli ve ona göre ilk adımı atmalısınız. Çeşitli platformlarda excel eğitimi online olarak da verilmektedir. Excel eğitimi youtube gibi internet üzerindeki video kanallarında dersler halinde sunulmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki excel öğrenirken pek çok soru ve sorunla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden ileri excel eğitimi için en uygun yolun yüzyüze eğitim olduğu söylenebilir. Bizler de Global Bilişim Kariyer olarak ister bireysel ister kurumsal anlamda ileri excel eğitimleri vermekteyiz.

Excel  Eğitimi için Global Kariyer’e 0 312 435 97 97’den ulaşabilirsiniz. Dilerseniz canlı destek den sorularınızı sorabilirsiniz

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.