Genç İşsizliği ile Mücadele İçin Avrupa Birliği Projeleri

10-10-2023 09:57
Genç İşsizliği ile Mücadele İçin Avrupa Birliği Projeleri

Başta Avrupa olmak üzere neredeyse her yerde önemli bir sorun halini alan genç işsizliği, çözüme ulaştırılması gereken global sorunların başında geliyor. Bu kapsamda çözüme yönelik birçok proje geliştirilmiş olup bu projelerin önemli bir kısmı hayata geçirilmiştir. Hala yeterli derecede çözüme ulaştırılamamış olsa da Genç İşsizliği ile Mücadele İçin Avrupa Birliği Projeleri kapsamında NEET Projesi, işsizlik oranlarının düşmesinde önemli bir etki sunmaktadır. Bu süreçte NEET Projesi eğitim partnerliği için destek veren Global Bilişim Kariyer adresi ile iletişime geçerek NEET Proje eğitimlerinden yararlanabilirsiniz.

İşsizlik probleminin uzamasıyla bireysel ve toplumsal anlamda birçok sorun da beraberinde gelmektedir. İşsizliğin ekonomik olarak olumsuz etkilerinin yanı sıra sosyal anlamda da ülkeler, gençlerin düzene olan güvenlerinin sarsılmasıyla karşı karşıya kalıyor. Avrupa Birliği’ne üye ülkeler başta olmak üzere çeşitli ülkelerde yapılan uzun dönemli işsizlik incelendiğinde bu durumun eğitim oranları ile ters orantı içerisinde olduğu görülmektedir. Buna göre eğitim seviyesinin düşmesi, işsizlik süresinin uzamasına sebep olmaktadır. 

Bu kapsamda Avrupa Birliği, genç işsizliğini azaltmayı ve genç nüfusu dinamik hale getirmeyi amaçlayan çeşitli projeler ve politikalar geliştirmiştir. Gençlerin işgücüne katılımını teşvik etmek ve onları iş dünyasına kazandırmak amacıyla AB’nin geliştirdiği belli başlı projeler içerisinde NEET, proje amacı ve hedef grubu yönünden öne çıkmaktadır.

Türkiye'de ve dünya genelinde, "Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler" olarak adlandırılan NEET, 15-29 yaş arası ne eğitimde ne de istihdamda bulunan gençleri hedef grubu olarak belirlemiştir. Proje hedef grubunda yer alan gençlerin işgücü piyasasına entegre edilirken sosyal ve ekonomik gelişimlerini desteklemek amacıyla ülkemiz, NEET gençlerine yönelik olarak "NEET Pro" projesini başlatmıştır. 

NEET Pro Nedir?

NEET Pro, Türkiye'de NEET durumunda yani ne eğitimde ne de istihdamda olan gençlerin eğitim ve istihdam fırsatlarına erişimini artırmayı hedefleyen bir destek programı olarak tanımlanabilir. Gençleri işgücü piyasasına kazandırırken aynı zamanda eğitimlerini geliştirmek ve kişisel becerilerini artırmak için geliştirilmiştir. 

Türkiye’de işsizlik sorunu ve çözüm önerileri incelendiğinde karşımıza çıkan ve genç hedef kitleyi her anlamda ülkeye kazandırmayı amaçlayan NEET, Türkiye genelinde 2021 - 2024 yılları arasında uygulamada yer alacaktır. Bununla birlikte NEET Pro operasyonunu geliştirmek amacıyla personel eğitimleri başta olmak üzere saha projeleri ve çeşitli kurum ve kuruluşların genç istihdamı artırmaya yönelik faaliyetleri için hibe desteği gerçekleştirilmektedir. NEET Projeleri kapsamında Global Bilişim Kariyer, deneyimli bir eğitim kurumu arayışında tercih edilen ilk adreslerden biridir.

NEET Projesi eğitimleri hakkında bilgi ve detaylar için 0 (312) 435 97 97 den bize ulaşabilirsiniz.

NEET Pro'nun Temel Hedefleri

Avrupa Birliği projelerinde genç işsizlerin istihdamını artırmaya yönelik AB projelerinden biri olan NEET, sadece ekonomik değil aynı zamanda sosyal ve kişisel kalkınmayı da hedeflemektedir. Bu yönüyle gençlerin bulunduğu topluma daha aktif ve olumlu şekilde katılması sağlanır.

Bununla birlikte Avrupa Birliği, genç işsizliği ile mücadelede işverenlerle işbirliğini de teşvik etmekte olup iş dünyası ile eğitim kurumları arasında köprüler kurarak, gençlerin iş dünyasına daha hızlı entegre edilmesini kolaylaştırır. NEET Pro başta olmak üzere AB'nin genç işsizliği ile mücadele projeleri, belli başlı temel hedeflere sahiptir. Bunlar;

  • - Gençlere eğitim fırsatları sunarak daha fazla bilgi ve beceri kazanmalarını sağlar. Dolayısıyla gençlerin iş dünyasında rekabet edecek güce ulaşabilmelerine yardımcı olur.
  • - Proje kapsamında verilen mesleki eğitimler ve kişiye bilgi ve beceri kazandıracak cv hazırlama, girişimcilik ve dijital beceri geliştirme gibi kişisel gelişim eğitimleri ile donanımlı hale gelmesi hedeflenir.
  • - Staj ve iş fırsatları yaratan proje sayesinde gençler, iş deneyimi kazanarak kariyerlerine daha güçlü bir başlangıç yapabilme şansı elde eder.
  • - NEET Pro, genç girişimcileri desteklemek için girişimcilik eğitimi ve finansal destek sağlar. Bu çalışmalar ile gençlerin kendi işlerini kurmaları teşvik edilir.
  • - Proje kapsamında hazırlanan sosyal etkinlikler ve grup çalışmaları ile gençleri topluma entegre edilmesi ve sosyal becerilerinin geliştirilmesi sağlanır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.