Hangi 3D Modelleme Programını Öğrenmeliyim

22-12-2022 16:43
Hangi 3D Modelleme Programını Öğrenmeliyim

Tasarım programları arasında 3 boyutlu olarak tasarımlar yapmanıza imkan verenler, belki de en fazla gelecek vaat eden programlar arasında yer almaktadır. Tasarım kariyerinizde 3D programlarına da yer vermek istiyorsanız başlangıç aşamasında öğrenmeniz gereken seçeneği belirlemek önemlidir. Ağırlıklı olarak hangi sektöre yönelik tasarımlar üretmek istediğiniz karar verdikten sonra sizin için derlediğimiz en iyi 3d modelleme programı listesini inceleyip programınızı belirleyebilirsiniz. 

AutoCAD

Üç boyutlu ve iki boyutlu olarak tasarım imkanı sunar. Günümüzde bilgisayar destekli tasarım programları arasında ilk akla gelenlerden biridir. Otomasyon, makine tasarımlarına yönelik olarak Mechanical, tasarımsal olarak da Architecture versiyonları kullanılır. Tercih edildiği sektör de bu farklı versiyonlarla çok geniş olmaktadır. Kalıp tasarımları, modelleme tasarımları, makine, iç mimari, mühendislik vb. tasarım gerektiren hemen hemen tüm sektörlerde AutoCAD kullanılır. İş arayışlarınızda da CV’nizde yer alacak autocad eğitimi sayesinde avantajlı konumda olabilirsiniz. Öğrenilmesi zor gibi gözükse de temel tasarım ve görsel yeteneklerinizle bu öğrenim sürecini tamamlayabilirsiniz. 

Revit

Autodesk tarafından geliştirilen 3D tasarım programıdır. Benzer programlara göre hazır şablon ve gerçek hayattakilere yakın benzerlikte bloklar kullanmasıyla kolaylıklar sağlamıştır. Daha çok mimari ve mekaniksel tasarımlarda tercih edilmektedir. Yapı modellemeleri, statik projeler, yapılar üzerindeki detaylı tasarımlarda bu programla sağlanabilir. Zamansal olarak tasarruf etmeye yöneliktir. Online olarak sağladığı kütüphanede istediğiniz hazır kalıplara ulaşabilir, tasarımını tamamlayabilirsiniz. 

SolidWorks

Modelleme, teknik çizim veya mühendislik alanlarında gerekli olan tasarımlar için Solidworks, hızlı ve basit fonksiyonlar sunar. CAD programları arasında en fazla verim sağlayanlar arasında gösterilir. Montaj tasarımı, simülasyon, parça tasarımları, taslak oluşturma gibi daha birçok aşamada işlevi vardır. Makine, elektronik, mobilya, kalıp tasarımları, yüzey modelleme gibi sektörlerde bu programdan yararlanılır. Alacağınız solidworks eğitimi ile çok farklı sektörlerde iş bulma ihtimalinizi daha da artırabilirsiniz 

3D Studio Max

Autodesk tarafından geliştirilen 3D Max, son zamanların belki de en popüler üç boyutlu programları arasında sayılabilir. Karakter ve yüzey modelleme ile birlikte ileri derecede animasyon imkanı da verir. Mimari, dizi ve film sektörü, kalıp tasarımları, oyun tasarımcıları, sanal gerçeklik gibi alanlarda 3D Studio Max ile çok ileri teknikler uygulanabilir. Temel bilgisayar ve tasarım bilgisine sahipseniz programı öğrenmek çok zor olmaz. 3D Max Eğitimi ile tasarım gerektiren tüm sektörlerde bir adım öne geçeceğini CV’ye sahip olabilirsiniz. 

RhinoCeros

Daha çok endüstriyel tasarıma yönelik olarak kullanılsa da otomotiv, mücevher, takı, tasarımları, yüzey ve katı modelleme tasarımları, tersine mühendislik ile multimedya tasarımları da bu programla sağlanabilir. Ürünler üzerinde gelişmiş nurbs, mesh modelleme seçenekleri vardır. Bu sayede de daha gelişmiş tasarımlar çıkartır. 

3D Modelleme Programları Avantajları

3D modelleme programları size kariyerinizde çok farklı kapılar açacaktır. Birçok kişi görsel yeteneğine rağmen en uygun arayüzdeki programı tercih etmemesi nedeniyle zorlanabilir. Ancak her şeyde olduğu gibi buradaki eğitim sürecinin de adım adım gideceği unutulmamalıdır. Türkçe 3d modelleme programı olarak tercih ederseniz programları ilk aşamada daha rahat kavrayabilirsiniz. En azından programları arayüzleri ve komutlarına olan pratikliğiniz artar. Peki 3D modelleme programlarının sahip olduğu avantajlar nedir, size ne katacaktır? Bu soru her program bazında genişletilebilir. Ancak genel olarak;

  • Ürün, mekan veya multimedya tasarımları için programların sunduğu hazır ve hızlı şablonlar, kalıplar sayesinde daha hızlı projelere imza atabileceksiniz.
  • Programlar arasında da aktarım yapılabilir. Solidworks ile yapılan bir işi AutoCAD üzerinde de düzenleyebilirsiniz. Bu sayede işlemlerinizde geniş bir işlem seçeneği yer alır. 
  • Bu programları öğrenmek ise size oldukça farklı sektörlerde iş bulma ihtimalinizi artıracaktır.
  • Ayrıca kendi tasarımlarınızı üretime alma aşamasında da bu programdan yararlanabilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.