Wordpress Nedir? Ne İşe Yarar?

18-09-2023 10:38
Wordpress Nedir? Ne İşe Yarar?

Genel tanımıyla web sitesi oluşturma platformu olarak ifade edebileceğimiz Wordpress, dijital dünyada farklı sektörlere ait profesyonel web siteleri kurabilmenize imkan sunar. Son yıllarda kullanılan birçok platformun aksine en kolay ve hızlı web sitesi oluşturma aracı olarak öne çıkmaktadır. Bu yönüyle dijital sektörde çalışan ve kendini geliştirme hedefi olanlar tarafından öğrenilmek ve bu alanda uzmanlaşmak istenen ilk platformların başında geliyor. Peki Wordpress ne işe yarar?

Site kurma hakkında temel birkaç bilgiye sahip olanların bildiği üzere hosting ve domain işlemlerinden sonra sitenin işlevsel ve tasarımsal olarak ihtiyaçlara cevap verebilmesi için kod bilgisine sahip olmak önemlidir. İşte bu noktada Wordpress, buna gerek kalmadan veya herhangi bir teknik bilgiye sahip olmadan Wordpress site kurma işlemlerini gerçekleştirebilmenizi sağlıyor. Wordpress öğrenerek, dijital dünyada kendi web siteniz ya da müşterilerinizin web sitelerini kusursuz şekilde hazırlayabilmeniz, dolayısıyla bu alandan para kazanabilecek uzmanlığa ve tecrübeye sahip olmanız mümkündür.

WordPress Nedir?

Herhangi bir kodlama becerisine sahip olmanıza gerek olmadan profesyonel web siteleri kurabilmenize imkan sunan açık kaynaklı, site oluşturucu platform, Wordpress nedir? sorusuna yanıt olarak verilebilir. Dünyada sayısız web sitesi, Wordpress altyapısıyla kurulmuş olup Wordpress hazır e ticaret sitesi çözümleri kullanıcı beklentilerine en iyi şekilde cevap veriyor. Kullanıcıya sunmuş olduğu tasarım, eklenti ve daha birçok özellik, neredeyse her sektörde özgün bir web sitesi oluşturmayı mümkün kılar. Bu ve daha pek çok avantajlardan yararlanabilmek, kişisel ya da kurumsal hedefleri gerçekleştirebilmek adına Wordpress site kurma eğitim alınarak Wordpress’e dair her detaya hakim olunabilir ve bir web sitesi kurma noktasındaki tüm engelleri kaldırabilirsiniz.

WordPress Özellikleri

Kullanıcılara sunmuş olduğu özellik seti ile Wordpress, ihtiyacınız olan tüm çözümleri tek alandan gerçekleştirebilmenize imkan sunuyor. Sayısız ayrıcalık sunan Wordpress özellikleri detaylı şekilde incelendiğinde;

  • Ücretsiz olarak web sitesi kurma ayrıcalığı sunar.
  • Açık kaynaklı bir yazılım olup herhangi tek bir şirket ya da kuruluşa ait değildir.
  • Kod ya da herhangi bir teknik bilgi kullanmadan web sitesi kurulumu ve tasarımı gerçekleştirilebilir.
  • Çeşitli Wordpress eklentileri ile web sitelerinin özgünleştirilmesi ve farklı ihtiyaçlara cevap vermesi mümkün hale gelir.
  • Güvenilir ve sorunsuz bir web sitesi kullanımı vaat eder.
  • Basit yönetim paneli ile kullanımı son derece kolaydır.
  • Mobil uyumlu Wordpress temaları ile web siteleri tüm cihazlarda sorunsuz çalışır.
  • Sahip olduğu yapı ve kod sistemi ile Wordpress, Seo uyumlu web sitesi kurabilmenize imkan sunar.

Wordpress İle Ne Tür Siteler Yapılabilir?

Dijital sektörde hizmet veren kullanıcılar için Wordpress, tüm beklentileri ve ihtiyaçları karşılayabilecek donanıma sahiptir. Ancak bu süreçte kullanıcılar, bazı soru işaretlerine sahiptir. Özellikle, Wordpress ile ne tür siteler yapılabilir? sorusu sıklıkla araştırılmaktadır. Öncelikle Wordpress eğitimi ile bu alanda yetkinlik kazandıktan sonra sahip olduğunuz bilgi ve çözüm odaklı çalışma sistemi ile Wordpress eklentilerini sorunsuzca kullanabilir, çeşitli tasarım ve özellikleri değerlendirerek neredeyse her alanda profesyonel web siteleri hazırlayabilirsiniz. Genel olarak bakıldığında Wordpress ile kurabileceğiniz web sitesi türlerine örnek olarak aşağıdakiler verilebilir;

  • -E-Ticaret Sitesi
  • -Blog
  • -Kurumsal ve İşletme Web Sitesi
  • -Portföy Web Sitesi
  • -Etkinlik ve Forum Web Sitesi

Wordpress Eğitimi Nasıl Alınabilir?

Günümüzde birçok farklı sektörde iş imkanı bulunabilmektedir. Ancak sektörler farklı olsa da iş imkanı elde edebilmek için kişinin donanımlı olması, birçok bilgi ve beceriye sahip olması, onu diğerleri arasından ayırarak sahip olduğu konuma yükselmesini sağlar. İşte bu kapsamda sektörünüzde sizi öne geçirecek bilgi ve becerilerden biri de Wordpress uzmanı olmak olacaktır. Peki Wordpress nasıl kullanılır? Wordpress eğitimi nasıl alınır? 

Öncelikle Wordpress’e hakim olmak, bilgi ve becerilerini artırmanın yanı sıra Wordpress para kazanma amacı olan kullanıcılar, bu amacı gerçekleştirmek üzere profesyonel yardıma ihtiyaç duyar. İşte bu noktada alanında uzman bir eğitim platformundan Wordpress eğitimi alarak eğitim süreci boyunca her anlamda kendinizi geliştirebilir, eğitim sonunda öğrendiklerinizi günlük yaşamınızda ve iş hayatınızda etkili bir şekilde kullanabilirsiniz. Alanında uzman eğitimcilerden Wordpress eğitimi almak içinse Global Bilişim Kariyer web adresi üzerinden eğitim paketlerini inceleyebilir, online eğitim ve daha birçok ayrıcalıkla eğitim almaya başlayabilirsiniz. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.